27-29 mei 2011: Batizado Rotterdam met Mestranda Edna Lima


Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei komen weer veel Capoeirsitas van over de hele wereld naar Rotterdam. De vrijdag en zaterdag hebben we workshops en op zondag Troca de Corde, oftewel wisselen van koord. Ook dit jaar wordt de Batizado weer geleid door Mestranda Edna Lima uit New York.

Download Flyer

 

 

Weekend programma

 

Vrijdag 27 mei

Locatie: Gymzaal Schiedamse Vest 188

18:00 – 19:00 uur: Workshop jeugd

19:30 – 21:30 uur: Workshop voor volwassenen en openingsroda

 

Zaterdag 28 mei

Locatie:  Gymzaal Schiedamse Vest 188

10:30 – 12:00 uur: Workshop volwassenen

12:15 – 13:15 uur: Workshop jeugd

13:15 – 13:45 uur: Picknick lunch jeugd

13:45 – 15:15 uur: Aulão Jeugd en volwassenen, Eendrachtsplein

15:15 – 16:00 uur: Pauze

16:00 – 18:00 uur: Workshop volwassenen

19:00 – 23:00 uur: Gezamenlijke maaltijd (muziek en zang), feest in ROOM

Zondag 29 mei

Locatie training: Gymzaal Schiedamse Vest 188

13:00 – 14:00 uur: Capoeira workout (gratis, ouders en andere geinteresseerden, capoeira ervaring is niet nodig)

Zondag 29 Mei: Batizado,

Locatie "Odeon", Gouvernestraat 56b

 

15:30 – 16:00 uur: Ontvangst bezoekers en zaal open

16:00 – 18:00 uur: Batizado en troca de cordas

 

Kosten

  • Jeugd €25,00 (deze prijs is inclusief de workshops op vrijdag en zaterdag, deelname aan de batizado, event t-shirt, lunch zaterdagmiddag, 1 toegangskaart batizado voor een ouder/begeleider)
  • Volwassenen €50,00 (deze prijs is inclusief  workshops op vrijdag, zaterdag en zondag, deelname aan de batizado, event t-shirt)
  • Toegangskaart Batizado voor toeschouwers €4,00.

 

Inschrijven en betalen

Wil je deelnemen aan de batizado dan is het belangrijk dat je dit voor 14 mei laat weten in verband met onze voorbereiding. Je zal dan ook voor of op 14 mei de betaling moeten doen. Het inschrijfformulier wordt tijdens de training aan alle leerlingen meegegeven, ben je voorlopig niet op de training, print dan hier het formulier uit. Ouders, als je geld meegeeft aan je kind, graag in een gesloten enveloppe met de naam van de deelnemer erop.

 

Batizado

De batizado is een groot en belangrijk feest voor alle leerlingen van onze groep. Iedereen kan laten zien wat ze binnen capoeira hebben geleerd; de aanval en verdedigingsbewegingen, balans, acrobatie, het maken van muziek, zingen van liedjes, kortom de ontwikkeling van het spel. Er worden capoeiristas van andere groepen uit Europa uitgenodigd om hun kennis met ons te delen. De batizado en de workshops vooraf staan onder leiding van een Braziliaanse mestrando van ABADÁ Capoeira. Dit jaar is dat Mestranda Edna Lima. Er wordt veel capoeira gespeeld en er is veel te zien van de andere capoeiristas.

 

Troca de cordas

Tijdens de troca de cordas, letterlijk wisselen van koord, krijgen de leerlingen van onze groep een nieuw koord dat het ontwikkelingsniveau in Capoeira aangeeft. Meer informatie over het ABADÁ koordensysteem is ook te vinden op onze website www.abadacapoeira.nl. Tijdens een grote roda, waarin elke leerling om de beurt met een professor of mestranda capoeira speelt en zijn ontwikkeling laat zien, krijgt de leerling van zijn leraar een nieuw koord en een apelido (een capoeira naam). Het is gebruikelijk binnen capoeira om met deze naam tijdens de les aangesproken te worden. De apelido is altijd positief en kan iets zeggen over het karakter, de manier van spelen of iets anders over de persoon. Het is leuk als er ouders, vrienden, familie etc. naar de batizado komen kijken.

 

Uniform

Tijdens de workshop en de batizado is het de bedoeling dat iedereen een witte ABADÁ broek draagt. Voor de batizado krijgt elke deelnemer een event t-shirt zodat we tijdens de batizado allemaal hetzelfde t-shirt aan hebben.

 

Hulp van ouders en leden/Kick off meeting

Je kunt je voorstellen dat er nogal wat te doen is om de batizado te organiseren en tijdens het evenement alles in goede banen te leiden. We hebben dan ook vele handen nodig, ben je bereid en beschikbaar om in de aanloop naar de batizado en tijdens het weekend zelf te helpen laat het dan weten via de mail of het inschrijfformulier. Op het inschrijfformulier staan de activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. We zullen in de week voor de batizado bevestigen voor welke activiteit je staat ingedeeld.

Zoals het batizado weekend niet zonder extra handen georganiseerd kan worden, lukt het ook niet zonder subsidies en sponsorgeld. Ken je een bedrijf dat bereid is lokale sportverenigingen te steunen, laat het weten aan het bestuur. Wellicht kunnen we daar dit of volgend jaar nog iets mee doen. Voor alle helpers organiseren we een kick off meeting waarin we alvast een toelichting geven op het programma in detail en indeling van de vrijwilligers. Deze datum wordt nog bekend gemaakt.

 

Sponsors